vrijdag 7 november 2014

Inzamelactie voor vernielde wagen

Gorilla's in de mist
Op het internet loopt een geldinzameling voor Abdeslam Gharrafi. Dat is de man wiens wagen gisteren door een groep gewelddadige betogers omgekanteld en in brand gestoken werd.
Abdeslam Gharrafi moest gisteren met lede ogen toekijken hoe zijn Peugeot 106 door een groep gewelddadige betogers omgekanteld en in brand gestoken werd. In Het Laatste Nieuws vertelde de man dat hij een jaar had moeten werken om de wagen te kopen.
Omdat de wagen niet omnium verzekerd was, dreigt Gharrafi nu zelf voor de schade te moeten opdraaien. Econoom Geert Noels lanceerde op Twitter een idee om een crowdfundingcampagne op te starten.
Dat inspireerde Bruno Dillen, eigenaar van het reclamebureau Flow Agency om een crowdfundingcampagne op te zetten om geld in te zamelen voor Gharrafi.
 ‘Laten we samen voldoende geld ophalen voor Abdeslam en zijn familie zodat ook hij als hardwerkende Belg zijn bijdrage kan blijven leveren aan deze maatschappij. Los van elke politieke of maatschappelijke visie kunnen we niet toestaan dat enkelingen levens kapotmaken en er voor zorgen dat de polarisatie nog groter wordt’, schrijft Dillen in zijn oproep.
De oproep van Dillen had resultaat: in amper een uur tijd werd ruim 2.000 euro opgehaald. Omstreeks 14 uur vrijdagmiddag stond de teller op meer dan 8.400 euro. Dillen liet al weten dat hij ook andere mensen die schade leden zal proberen te vergoeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten