zaterdag 22 november 2014

Farhan Akhtar wordt vrouwenambassadeur


Farhan Akhtar wordt de Zuid-Aziatische Goodwill Ambassadeur van de UN-vrouwen. Deze organisatie ijvert voor gelijke rechten tussen genders en vrouwenpower. Farhan is de eerste man die door deze organisatie gekozen wordt als ambassadeur. 
Farhan Akhtar is filmmaker, zanger en acteur. In het kader van HeForShe zal hij ijveren voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Hij is wereldberoemd in de Indische film industrie. In eigen land liet hij al vaak zijn stem horen tegen de ongelijkheid van vrouwen in de Indische maatschappij. Hij voerde mee de campagne van Men Against Rape and Discrimination (MARD). 
Farhan zal optreden als een advocaat van het project HeForShe in Azie. "We zijn zeer blij dat Farhan deze taak op zich wil nemen," zegt de UN woordvoerster van Women UN, Phumzile Mlambo-Ngcuka. "Wij geloven dat dit de campagne zeker een boost zal geven, net zoals Farhan dat deed met de MARD campagne. De bedoeling is om te sensibiliseren en om een bewustzijn te creeeren naar meer veiligheid van vrouwen. Vooral het laatste is levensnoodzakelijk. We hebben creatieve en bewuste mannen zoals Farhan nodig. De passie dat deze man heeft, werkt aanstekelijk en hij bereikt door zijn beroemd-zijn een zeer grote groep van mensen."
In de MARD campagne in Indie werkte heel wat acteurs mee. Deze campagne heeft heel wat losgemaakt en daarom is de opvolging van HeForShe zo belangrijk. "Het is voor mij een hele eer dat ik door de UN-vrouwen verkozen ben om hun belangen te behartigen. Want dat is net wat ik ga doen: mijn hart in dit project steken," zegt Farhan tijdens de persconferentie in Mumbai. Het geeft ook MARD een steun in de rug, een project dat ik zeker niet los laat. Het nieuwe project HeForShe van de UN is enorm belangrijk. Ik ben blij dat mannen in deze strijd betrokken worden. De strijd voor gelijkheid van vrouwen is niet enkel een strijd van vrouwen alleen. De mannen en jongens spelen hierin een grote rol en winnen ook bij de gendergelijkheid."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten