zondag 23 november 2014

Cuba zendt zijn dokters uit

De vreselijke ziekte ebola blijft voor onrust zorgen. De uitbraak van deze virusziekte heeft al duizenden slachtoffers gemaakt. Europa, de Verenigde Staten en Rusland hebben om zichzelf te verdedigen al heel wat financiele hulp gegeven aan landen in Afrika waar de ziekte lelijk huishoudt. Maar de grootste hulp kwam van een klein landje, ergens in de Atlantische oceaan, uitgespuwd door de wereld, een klein vakantieparadijsje, het land van de cigaar en van Che: Cuba.
Zij stuurden een heel leger van medica naar de Afrikaanse landen die het meest getroffen zijn. 165 professionelen zijn al maanden aan het werk in Freetown, Sierra Leone.
Cuba geeft hierdoor de westerse wereld een lesje. Zij zijn een arm land, en zeer klein, maar helpen net zoals de groten der aarde of zelf efficienter.
De opleiding van medisch personeel in Cuba is al jaren universeel bekend voor zijn efficientie. De WHO (wereld gezondheidorganisatie ) erkent reeds lang het werk dat er verzet wordt op medisch vlak in Cuba.
Naast een goede gezondheidszorg, werkt Cuba ook aan veel solidariteitsacties mee met zeer hoog geschoold personeel. Zij sturen jaarlijks honderden dokters uit naar arme landen om medische verzorging te geven aan zij die uit de boot vallen. Zelfs na de storm Katrina in de Verenigde Staten, hielp Havana vele slachtoffers. Deze maand zullen er nog eens 296 dokters en verpleegsters gezonden worden naar Liberia en Guinea, meldde de Cubaanse regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten