woensdag 29 oktober 2014

Zuckerberg goes Joko Widodo

Zuckerberg, de man achter Facebook, dook op in Jakarta, hoofdstad van Indonesie. Daar wil hij werken aan de uitbreiding van het internet en vooral aan een drempelverlagende toegang tot het internet in Indonesie. Hij ontmoette er de kersvers verkozen president Joko Widodo die op 20 oktober zal aantreden,
Facebook wil zich volledig inzetten, zei Zuckerberg tijdens een persconferentie, maar Indonesie zal zeker moeten meewerken om laag geschoolden en armen ook toegang tot het internet te geven. 
'Onze hoop is dat groeilanden zeker progressie maken op gebied van internet. Ism met goede telecom operateurs komen we al een eind verder. Goede telecombedrijven, zijn bedrijven die zich sociaal inzetten en niet alleen commercieel. Alle partners samen kunnen werken aan een goed en degelijk toegankelijk internet,' zei Zuckerberg.

Widodo, de toekomstige president van Indonesie, wil facebook ook inzetten voor kleinschalige projecten en kleine bedrijven. 'Zuckerberg bevestigt mij dat hij wil samenwerken met de overheid om inspanningen te doen om de kleine KMO te helpen.' Indonesie heeft het hoogst aantal facebook profielen van de wereld, toch zijn er nog meer dan 200 miljoen mensen door armoede uitgesloten van het internetgebruik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten