donderdag 9 oktober 2014

Schoon en proper

Levanto is een sociale onderneming die mensen met lage kansen terug hoop geeft. Zij willen mensen terug een 'morgen' geven. Door langdurige werklozen te motiveren breng je ze terug op de arbeidsmarkt. Mits ze een opleiding, werkervaring en coaching te geven leren ze de discipline en de vaardigheden die bij hen past. Op de website van Levanto staan een 10 tal verhalen van mensen die via Levanto terug een kans kregen.

Via Levanto krijgen langdurige werklozen een kwaliteitsvolle opleiding en worden zij vakmensen in sectoren zoals bouw, schoonmaak en logistiek, zorg, groen en scheepvaart. Mensen zijn soms de draad kwijt, weten vaak niet wat ze eigenlijk in zich hebben. Via opleidingen met een lage drempel komen ze er achter wat ze echt goed kunnen, waarvoor ze geboren zijn. Zoals Wendy haar groene vingers ontdekte.
Bedrijven die uit de database van Levanto putten op zoek naar werknemers of die de diensten van Levanto gebruiken, geven mensen een kans. Zo is het helemaal in de filosofie van de Steinerschool in Borgerhout dat zij hun klassen laten onderhouden door Levanto. De schoonmaakploeg zijn mensen die via deze werkervaring elders aan het werk kunnen na hun stage en opleiding. Tevens werkt Levanto met ecologische producten, ook weer in de roos, vindt de directeur van 'De kleine wereldburger'. 
 
“Mensen in opleiding laten groeien, dat past perfect bij onze school. Toen ik hier twee jaar geleden begon als directeur, werkte er één dame die de school maximum twee halve dagen per week kwam poetsen. Dat was uiteraard veel te weinig en ik kwam al snel tot de conclusie dat er iets moest veranderen. Ik wilde een systeem waarbij er elke dag werd gepoetst”, legt Peter Braceval, de directeur, uit.
 
10.-Foto-artikel Daarom nam hij contact op met drie firma’s, waaronder ook Levanto. “Uiteindelijk bleek dat Levanto het best binnen ons pedagogisch project paste. Zij hechten namelijk ook zeer veel aandacht aan het sociale aspect. En dat wisten de andere twee firma’s die ik had gecontacteerd maar al te goed. Het grappige is dat zij ons zelfs hadden aangeraden om met Levanto in zee te gaan.”

Als directeur van een Steinerschool hecht Peter Bracaval veel belang aan het ecologische aspect. Ook daarvoor was Levanto ideaal. Zo poetst de kuisploeg van Levanto bij De Kleine Wereldburger met ecologische schoonmaakproducten. “We hadden gevraagd of dat mogelijk was en dat bleek voor Levanto geen enkel probleem te zijn.”
lees meer over Levanto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten