donderdag 4 september 2014

Rhenium, metaal voor verzamelaars

Rhenium
De technologie is de toekomst. Hierbij spelen metalen een belangrijke rol. Zowel rare metalen als edelmetalen en speciale metalen. Goud, zilver, platinum als eerste, de raar metalen schouder aan schouder en de speciale gerafineerde fijne metalen doen voor hen niet onder. De prijs van deze metalen op de markt is dan ook cruciaal voor de prijs die we betalen voor onze technologie.
Investeerders houden deze prijzen goed in het oog. Investeren is denken aan de toekomst, als het spel eerlijk gespeeld wordt. 
“De handelaars en prijsbureau's van deze metalen verhandelen sinds september vorig jaar meer en meer,' zegt Wells, directeur van Rare World Metal Mint LCC. Voorheen waren zij vooral goud en zilver verkopers. Nu nemen zij ook de andere metalen op in hun portefeuille. 'Sinds 2008, de grote crisis, zijn raar metalen een belangrijk onderdeel van onze verkoops- en investeerder folder.'
Sommige speciale metalen lijken goedkoper in aankoop dan goud en platinum, maar zijn nog zeldzamer dan deze edelmetalen. Als investeerder is dit een zeer belangrijk gegeven. Om partners te vinden die deze metalen verkopen, begon Wells zijn zoektocht doorheen de planeet. Hij kreeg al vlug een spoedcursus van de tabel van mendeljef. Rhenium was het eerste metaal dat hij opnam in zijn portefeuille.
Elke once dat ze kopen wordt goed nagekeken. Technologische metalen moeten uitzonderlijk puur zijn.

Zij slaan klompjes en drukken de puurheid in de tablet. Sindsdien gaan ze op zoek naar al deze rare en speciale metalen, keuren ze en testen hun levenanciers. Tot vandaag is deze markt klein, maar hij groeit gestaag.
De meeste kopers vinden zij op eBay. Technologische bedrijven werken vooral met internet. Het aanbieden op het world wide web is een vereiste. Hun klanten zijn meestal ingenieurs en wetenschappers. Deze metalen worden in kleine hoeveelheden gekocht, en vooral gekocht voor hun puurheid.
'Deze metalen zijn niet toxisch, zij zijn makkelijk te transporteren en worden verstuurd in kleine pakketjes, wereldwijd.' De prijs wordt vast gepind op de marktprijs. Wat aangeboden wordt, is wat je kan krijgen. Op dit moment zijn er nog veel opkopers, deze metalen worden opgeslagen. De markt zal nog groeien en hiermee zal de vraag stijgen. Naargelang de wetenschappelijke onderzoeken en resultaten zal ook de toepassing van deze metalen groeien.
Toepassingen van deze metalen zijn vooral de pc wereld, de tablets en iphone. Pc's die vlugger en feilloos moeten werken, vragen vooral deze pure metalen.

Rhenium of renium is een metaal dat vrijkomt als je molybdeen wil scheiden van zwavel. De naam is afgeleid van Renum, De Rijn. Het wordt gebruikt in katalysatoren van platinum om benzine te verrijken zonder teveel loodverbindingen toe te voegen. Andere toepassingen zijn legeringen in straalmoteren omdat Renium bestendig is tegen hoge temperaturen. Ook als gloeidraad en om wolfraam bestendig te maken tegen hoge temperaturen. Het is een van de sterkste metalen van de planeet. Iets minder sterk dan een diamant. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten