dinsdag 26 augustus 2014

Mooiste treinstation des werelds

Duitse soldaten voor Centraal Station 1915

Op 26 augustus 1914, was het Centraal Station van Antwerpen het onthaalcentrum van de gewonden van het Belgisch-Duitse front. Er werden toen 800 gewonde Belgische soldaten opgevangen. Toen werd het nog Middenstatie genoemd. Tijdens WOI was het een belangrijke mobiliteitsbron voor het Duitse leger.
Nu 100 jaar later werd het door de nieuwswebsite "Mashable" uitgekozen tot het mooiste treinstation van de wereld. Op de site steekt het station toppers als de "Grand Central Terminal" in New York en het station van Luik-Guillemins voorbij. 
Station Antwerpen kerst 2014
"Dit enorme treinstation heeft maar liefst vier niveaus waar de treinen rijden. Doordat er zowel moderne als antieke elementen in verwerkt zitten, is het moeilijk voor experts om er een specifieke architecturale stijl op te plakken."
In het lijstje zijn er zelfs twee Belgische treinstations te vinden, want het station van Luik-Guillemins staat te blinken op de laatste, twaalfde plaats. Daartussen zijn nog enkele pareltjes te vinden, zoals de "Old City Hall Station" in New York, het "Netkous Viaduct" in Den Haag en de metro in Dubai.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten