dinsdag 26 augustus 2014

Akkoord over GAZA

Uit Egyptische officiele bron, vernam Reuters dat er een doorbraak is in de 'staakt het vuren' gesprek tussen Israel en Hamas en Palestina. Men wacht nu op een officiele persconferentie van Israel en Abbas. Deze doorbraak werd verkregen aan de rondetafel conferentie in Cairo.
Israel zou akkoord gaan met een versoepeling van de blockade aan de Gazastrook en een lichte versoepeling over het totale visverbod aan de kuststrook.
De Palestijnse president, Mahmoud Abbas, heeft hoop dat dit akkoord een kans heeft om een nieuwe natie op te bouwen en een einde te brengen aan de totale bezetting. Hij dankte uitvoerig het Egyptische vredesteam.
De Hamas leider, Moussa Abu Marzouk, zegt dat het akkoord een overwinning is van de resistentie. Achter te schermen wordt beweerd dat de echte (kapitaalkrachtige) leider van Hamas, Chaled Mashal, die in Quatar woont, hield steeds zijn been stijf voor een vredesakkoord. Nu heeft het verdriet en het lijden van de Palestijnse bevolking gewonnen. De Hamas in Palestina zelf, heeft dit akkoord goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten