vrijdag 15 augustus 2014

Er was eens een prinsesje

Er was eens een meisje. Op een dag spoelde ze aan in Spanje, na een gevaarlijke en turbulente boottocht door de Straat van Gibraltar. De Spanjaarden waren zo verwonderd en betoverd van haar schoonheid, dat ze ze 'Prinsesje' noemden. Niemand wist wie haar papa en mama waren. Ze was alleen op de wereld maar werd toch omringd door lieve mensen die haar met tederheid opvingen. 
Prinsesje kwam van Afrika. Ze was 10 maanden. Het kleine lieve migrantje dat ooit aanspoelde op de Spaanse kust. Na zoeken en rondvragen vonden ze eindelijk haar papa en mama en haar naam. Nu is het niet alleen maar Prinsesje, het is Prinsesje Fatima
Princesa, la nena que llegó sola a España en una patera cargada de inmigrantes.
Prinsesje in de armen van het Rode Kruis
Deze geschiedenis van het kleine Prinsesje Fatima emotioneerde heel de wereld. Ze kwam toe zonder ouders, niemand vroeg naar haar. Ze is 10 maanden oud, had koorst, honger dorst en weende, zoals alleen Prinsesjes kunnen wenen: hartverscheurend.
Door de hulpverleners werd ze prompt Prinsesje gedoopt. De ouders werden in Marokko tegengehouden door de politie, op het laatste nippertje. Hun baby zat toen al in de boot. Nu de ouders zijn gelocaliseerd, zal worden onderzocht hoe Prinses Fatima terug bij haar ouders kan worden gebracht. Het kleintje is reeds helemaal gezond. Ze kreeg prompt iets voor de koorts en ze dronk twee papflesjes op, voor ze moe en voldaan in een diepe slaap viel. 
Er was eens een Prinses Fatimah. Zij werd geboren in 605 en stierf in 633. Zij was de dochter van de profeet Muhammad en Khadijah, de vrouw van Ali en moeder van Hasan en Hussein en een van de vijf leden van Ahl al-Bayt. Zij is een zeer geeerde dame bij de moslims en dit door haar echtgenoot en twee zonen. Ook omdat zij de enige van de familie was van de Profeet Muhammad die hem nazaten gaf. Daarom is Fatimah of Fatima ook een van de populairste namen bij de Moslim.


.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten