zondag 17 augustus 2014

Acquia leert je dromen


Amazon is een de grote e-winkels in de wereld en zij hebben Antwerpen op hun landkaart staan. Dries Buytaert met zijn bedrijf Acquia viel in de prijzen. Amazon zou 50 miljoe dollar investeren in het bedrijf van Dries. Deze laatste is ook trouwe klant bij Amazon. Hij zorgt voor meer dan 27 miljard pageviews per maand. Goed voor 333 terabyte per maand. (1 terab is 1000 Gigab).

Acquia is sinds 2007 het bedrijf van de Belg Dries Buytaert en Jay Batson en specialiseert zich in Drupal en aanverwante diensten. Buytaert begon dertien jaar geleden aan de ontwikkeling van Drupal, openbrontechnologie die vandaag wordt gebruikt in zo’n drie procent van alle websites ter wereld. In mei werd Buytaert door Data News gekozen als ICT Personality of the Year.

Sinds de oprichting gaat het Acquia voor de wind. Vorig jaar nog werd het door Deloitte bekroond tot tweede snelstgroeiende niet-beursgenoteerde technologiebedrijf. Maar in die categorie speelt het binnenkort niet meer mee want Buytaert heeft plannen om volgend jaar naar de beurs te trekken.Amazon heeft mee ingeschreven op de recente kapitaalverhoging van 50 miljoen dollar van Acquia. Het ziet ernaar uit dat de toenadering tussen het Antwerpse whizzkid en Amazon daarmee concreet wordt.
Dries Buytaert is vandaag in de Verenigde Staten een kleine god. De markten zien in hem een 1 miljard dollar boy. Hij is in eigen land nog vrij onbekend maar zeker in de Verenigde Staten en in de internetwereld wordt hij opgevoerd als een nieuwe Bill Gates. Buytaert is de ontwerper van Drupal, een open source con
tent management system waarmee zelfs informatica-analfabeten (?) een eigen website, een blog of een bedrijfsapplicatie kunnen opzetten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten