maandag 18 augustus 2014

De koude douche van ALSFotografen David Wile en April Maciborka hebben een fotoproject, met de naam ‘Splash’ opgezet. Dit laat zien hoe kinderen, volwassenen en zelfs dieren reageren wanneer ze een emmer ijskoud water over zich heen krijgen. Dit is wel lekker wakker worden!

Dit weekeinde deed onze Minister van Welzijn en Gezondheid, Jo Van Beurzen, hetzelfde. Hij kreeg een 'koude douche' over zich om aandacht te vragen voor de patienten met ALS. Dit wakker worden voor ALS gaat de wereld rond. Beroemdheden die het al voor Jo van Beurzen deden waren Mark Zuckerberg en Bill Gates. Jo nomineerde net na zijn 'koude douche' drie andere kandidaten, en dit met een ijskoude ondertoon.
Bekijk hier de filmpjes
Jo van Beurzen
Mark Zuckerberg
Bill Gates

ALS
Amyotrofe laterale sclerose of ALS is een tamelijk zeldzame neurologische ziekte waarbij het belangrijkste kenmerk is dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming, die uiteindelijk tot de dood leidt van de patiënt door verlamming van de ademhalingsspieren. De aandoening wordt soms nog wel de ziekte van Charcot genoemd naar de eerste beschrijver, en in de VS Lou Gehrig's disease, naar een beroemde honkballer die eraan leed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten