zondag 23 maart 2014

Van boer tot jou bord

Ecologische voetafdruk wordt ook bepaald door wat je in je mond steekt. Hoe korter de transportketen is, hoe beter voor het milieu. Dat geldt ook voor je pattatjes en je wekelijkse worteltjes. Daarom zette korte ketenorganisatie Voedselteams een nieuw project in de stijgers. Zij willen de band tussen boer en consument nog hechter maken. ‘Solid Food’, of stevig voedsel, is een niet-contractuele vorm van afzetgarantie. "Een teamuitdaging", aldus de initiatiefnemers. Zes groenteboeren zullen het project opstarten, en op basis van hun ervaringen zal het project verder worden uitgebouwd.
Solid Food wil ervoor zorgen dat producent en voedselteams elkaar ontmoeten. De boer in kwestie krijgt de ruimte om zijn product(en) voor te stellen, van de consumenten wordt verwacht dat ze een inschatting maken van hun afnamehoeveelheden. Op die basis wordt een engagement uitgesproken tussen beide partijen: Tijdens de afgesproken periode (een seizoen, een jaar,...) wordt de afname opgevolgd en per maand krijgen alle leden een zicht op de mate waarin het engagement gehaald wordt.
Meer info: Voedselteams
Bron: Voedselteams e-nieuwsbrief

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen