woensdag 5 december 2012

Kerst in Belgie

Ook dit jaar is het weer Winter in Antwerpen. Van 8 december 2012 tot 12 januari 2013 is er van alles te beleven in de stad. Nieuw is dat er naast de kerstmarkt ook een spiegeltent staat op de Groenplaats. Optredens, dans en comedy zetten de tent regelmatig in lichterlaaie. Behalve gevestigde waarden krijgt ook opkomend talent de kans om er zijn kunnen te tonen. Daarvoor organiseert de stad samen met Poppunt een wedstrijd. Ook wie wat wil uitrusten, zich eventjes wil opwarmen of wil genieten van een hapje en drankje, kan terecht in de spiegeltent. Het is het hart van Winter in Antwerpen.

Van 8 tot en met 31 december verrijst een spiegeltent op de Groenplaats. Hier kunnen Antwerpenaars en bezoekers terecht voor muziekoptredens, stand-upcomedy, dansinitiaties… Op 8 december is er een Bestov Evening en geven De Solanas, In-Kata en een verrassingsact de aftrap voor wekenlang gezelligheid en sfeer. De dag daarna kunnen dansliefhebbers genieten van een flamencofeest. Op 12 en 13 december maakt Raymond van het Groenewoud zijn opwachting. Vrijdag 14 december wordt het weekend humoristisch ingezet door Steven Mahieu en Veerle Malschaert. Zo gaat het nog twee weken verder tot en met 31 december. Sommige activiteiten zijn gratis. Voor andere moeten bezoekers van tevoren tickets reserveren. Op de momenten dat er geen optredens zijn, is de spiegeltent elke dag vrij toegankelijk.
De stad en Poppunt willen ook opkomend talent van eigen bodem verwelkomen in de spiegeltent en bieden vier bands de kans te spelen in het voorprogramma van ‘Creature With The Atom Brain’ tijdens de vi.be-night op 15 december 2012. De vier geselecteerde bands maken kans op de publieksprijs (één dag studio-opnames in een professionele studio) of de juryprijs (de opname van een professionele videoclip). Bands kunnen zich nog inschrijven tot 19 november 2012 op http://vi.be/ (> nieuws) . De winnaars worden bekendgemaakt op 26 november. Om deel te nemen, moet de band voor 50% bestaan uit leden uit de provincie Antwerpen en aangesloten zijn bij vi.be. Verder mag de band geen label hebben. De vier bands krijgen voor het optreden op 15 december een professionele PA- en lichtinstallatie met geluidstechnieker en promotie via de campagne van Winter in Antwerpen.
bron: de cartoon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten