zondag 28 oktober 2012

The Obama's vs others

Voor Obama is de verkiezing al voorbij, hij stemde reeds en klaarblijkelijk voor zichzelf. In de staten waar men vroeger mag stemmen, en waar dat ook gedaan werd, ligt hij nl op voorsprong. Niettemin gaat hij onvermoed verder met zijn campagne: belastingvermindering, werk aan de winkel op de jobmarkt, homo's, het zijn items die van hem zijn volle aandacht krijgen. Ook zijn echtgenote, de first lady, Michelle de mooie, voert onvermoeibaar actie voor haar echtgenoot. Ze sloot deze week haar toer af in Zuid-Nevada. In Las Vegas sprak ze vrijdag dat hun stem het verschil kan maken. In haar speech klonk de bede om vroeg te stemmen, om het verschil te maken voor de rest van Amerika zou stemmen. Een winnaar haalt twijfelaars soms vlugger over de streep.In 2008 won Obama in Nevada, nu zou de uitkomst gelijk liggen.


Elke stem is van belang. Michelle La Belle vroeg om te denken aan de tijd voor Obama. Ze herinnerde haar luisteraars eraan dat Amerika reeds veranderd is, na 4 jaar, en dat er nog meer verandering kan doorgevoerd worden, als haar echtgenoot zijn werk kan doorzetten. "Waar was het land toen Barack het overnam? We stonden voor een economische afgrond, de auto industrie stond op instorten. Elke maand verloren meer dan 800.000 mensen hun werk.  We keken de grote depressie terug in de ogen. Niemand kan de verbetering negeren van de laatste 4 jaar. Geef mijn man nog een termijn om zijn werk af te maken."
Ze is ook slim genoeg om de woorden van Romney om te buigen in het voordeel van Obama. Ze tackelde zijn kritiek op het huidige beleid met slaande argumenten. Sterke troeven zijn vooral de terugtrekken van de troepen uit Irak, de vooruit in het werkplan en de hervorming van de studentenlening.
Nu dat Obama een belastingverlaging plant, lijkt hij wel alles in te zetten in de laatste dagen. Het zou de Amerikanen een paar honderden dollars opleveren per jaar. In deze tijd van crisis telt elk dubbeltje. Obama steunt deze maatregel op het feit dat een belastingverlaging de economie een boost kan geven. Met een belastingverlaging geeft Obama aan dat de mensen hun steentje kunnen bijdragen bij de heropleving van de economie en het niet alleen aan de staat is om deze op te krikken. Al wat je op het einde over hebt, kan je investeren in wat jij belangrijk vindt. Belastingen vallen in de grote staatspot en gaan niet altijd naar de lokale economie.
Kijken of deze filosofie het haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten