zondag 30 september 2012

Ministerie van Ideeen

Ons land is een nieuw ministerie rijker; het Ministerie van Ideeën. U vindt er bijvoorbeeld ministers van Stadsbijen, Fietsonderhoud en Zonnekoken. Het Ministerie van Ideeën is een website waarop pioniers hun nieuwe initiatieven kunnen bekendmaken. Het gaat om initiatieven met een sociale of ecologische inslag. Iedereen kan op de site kennismaken met die initiatieven en kan ze ook steunen of navolgen.
Voorbeelden? Amor Mistiaen is minister van Fietsonderhoud. Hij is 21, woont in Brussel en hij herstelt fietsen. Het nieuwe aan dit ministerie is dat Mistiaen geen winkel heeft waar u naartoe moet. Neen, hij komt uw fiets bij u thuis herstellen. Hij hoopt via de website klanten te vinden én mensen die hem willen helpen.
Liesbeth Hiele is dan weer minister van Stadsbijen omdat ze bovenop de Gentse Vooruit (en op vijf andere daken) bijen kweekt en stadshoning maakt. Zij zoekt helpers.
Bruno Van Haudenhuyse is minister van Koffiezwam. Hij verzamelt via cafés en restaurants koffiegruis als basis om champignons te kweken. Kevin Vandersmissen is dan weer minister van Ruilhandel. Hij wil in zo veel mogelijk gemeenten of organisaties een ruilnetwerk opzetten.
Via de website maakt het Ministerie van ideeën niet alleen deze en vele andere initiatieven bekend. De site zoekt ook medestanders of klanten voor de bevoegde ministers.
 In het tv-programma Plan B op Vier wordt dinsdag en daarna elke maandag één van de ministeries belicht. Ook de site van De Standaard zal heel regelmatig berichten over de verschillende ministeries en hun succes. Of hun pogingen tot succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten