maandag 2 juli 2012

Busje komt zo

Busje komt zo, busje komt zo, dat is wat ze in Parijs niet vlug meer zullen zingen. Wachten op de bus wordt er zo aangenaam, dat je voor je plezier wacht zonder dat je eigenlijk een bus moet nemen. Wachten is niet langer meer verloren tijd, maar nuttig besteed. De buskotjes, what's in a name, van de RATP zullen uitgerust zijn met een WIFI aansluiting, een kleine bibliotheek, koffiemachines en zelfs electrische fietsenverhuur. Wachten krijgt hiermee een hele nieuwe dimensie. Dit bushokje van de toekomst staat reeds juist buiten Gare de Lyon. Het zal er 5 maanden blijven staan als test.
Het bushokje van de toekomst wil een innoverende sociaal trefpunt worden. Je hebt er gratis wifi, uitleenbib, koffie en een snackje, electrische fietsverhuur en een oplaadpunt voor je GSM.


© Aurel Studio. Design details van het bushokje.
Bar-style tafeltjes geeft alles een trendy uitzicht. Hier zit de Urban designer Marc Aurel achter.
In San Francisco plannen ze dan weer een bushalte op zonne-energie. Dit prototype zal tevens functioneren als elektriciteitscentrale en zal de overschot van energie doorsturen naar het lokale netwerk. Verder zal het de vrije energie gebruiken voor een goede LED verlichting en een gratis WIFI aansluiting.  
Het prijskaartje van deze bushokjes komt neer op $25.000-$30.000. De helft van de kostprijs zal gedragen worden door de reclame-inkomsten. Het materiaal dat gebruikt is, zou vandaalresistent zijn, ttz bestendig tegen grafitti en het losrukken van de zonnepanelen, waarvoor het meeste gevreesd wordt. Hoewel de burgemeester van Frisco ervan overtuigd is dat de mensen respect zullen hebben voor de innoverende verbeteringen aan het straatbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten