vrijdag 13 juli 2012

Brus-sel, Hal-le, Vil-voor-de


In de Senaat was het reeds gebeurd. Nu heeft ook de Kamer BHV gesplitst. De kogel is door de kerk. Nu zullen we nog wel de voor en tegenstanders van de nieuwe regeling horen zinderen. Het zal nooit genoeg zijn voor niemand. Di Rupo sprak van een ware doorbraak in de Belgische geschiedenis. De toekomst zal uitwijzen of de man gelijk heeft. 
Nog niet zo lang geleden was ons land gehuld in wanhoop. Deze klus zouden we nooit kunnen klaren. Het economische hart van Belgie klopte verward, de speculanten lagen op de loer, er kwam maar geen moedig man die zei: 'Ik kan het', maar dat was zonder Di Rupo en de verdraagzaamheid van de politiek moegetergde Belg gerekend. De Belgische Obama stond recht en hakte de knoop door, with a little help of his friends.





'De stemming van morgen is er een van verandering, hoop en vertrouwen. We zijn erin geslaagd, BHV wordt gesplitst. PS, MR,CD&V, Open VLD, sp.a, cdH, Ecolo en Groen zorgen voor een definitieve oplossing voor een probleem dat al sinds de jaren 60 bestaat. De vier Vlaamse partijen voeren nu uit wat de Vlaamse kiezer al zo lang beloofd werd. Ze vervullen een van de grootste Vlaamse eisen.' Mooie woorden van Di Rupo, hoewel hij vergeet dat het ook de wethouders waren die een oplossing wilden voor een illegale situatie.
De pleinaire Kamer keurde de splitsing goed met 106 stemmen voor (van de zes meerderheidspartijen, de groenen en Laurent Louis) en 42 stemmen tegen (N-VA, Vlaams Belang, LDD en FDF).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten