zondag 2 oktober 2011

VIA is mediawijs

De Vlaamse Regering investeert 1 miljoen euro in projecten voor mediawijsheid en diversiteit in de media. Projecten die zorgen voor meer mediawijsheid en diversiteit in de media kunnen een subsidie krijgen tot 150000 euro per project.

Bewust omgaan met media

De Vlaamse Regering wil ervoor zorgen dat iedereen kritisch kan omgaan met de media, ook mensen uit kansengroepen zoals kinderen, jongeren, mensen met een handicap, mensen met een etnisch-culturele diverse achtergrond, mensen in armoede of senioren.
Daarom steunt ze projecten die mensen kennis, vaardigheden en attitudes bijbrengen die hen in staat stellen om bewust om te gaan met de gemediatiseerde samenleving van vandaag. De projecten kunnen mensen helpen met ICT-vaardigheid of leesvaardigheid, maar ze kunnen mensen ook inzicht bijbrengen in commerciële communicatie en in de media-industrie.
In de toekomst wil de Vlaamse Regering een permanent Kenniscentrum Mediawijsheid oprichten, in het kader van de ViA-doorbraak Warme samenleving.
Daarnaast kunnen de verschillende mediabedrijven ook subsidies aanvragen voor projecten die diversiteit in de programmatie, het personeelsbeleid, het bereik en de beeldvorming stimuleren.
meer info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten