vrijdag 28 oktober 2011

Dubai heeft tapkoning

Na een reeks wedstrijden gespreid over een jaar, is Nanda Nkumar Sethy, de kandidaat voor Dubai,
uitverkoren om barmannen en -vrouwen overal ter wereld de kunst van het biertappen bij te brengen.

BUENOS AIRES, ARGENTINIË – 27 oktober 2011 – De Stella Artois World Draught Masters, of het
Wereldkampioenschap Biertappen, huldigt dit jaar voor de vijftiende keer de vakkundigheid en passie van barmannen en -vrouwen overal ter wereld en test hun vaardigheid om het traditionele schenkritueel in 9 stappen met flair en tot in de perfectie uit te voeren. Op de wereldwijde finale van dit jaar, die plaatsvond in het mooie Buenos Aires in Argentinië, kwamen deelnemers uit 25 landen samen om te bepalen wie de allerbeste is. De deelnemers kwamen niet alleen hun technische vaardigheden maar ook hun passie demonstreren om mensen een superieure bierervaring te laten beleven, en schonken het goudkleurige pilsbier uit Leuven in glazen op voet in een beperkte uitgave, speciaal voor de gelegenheid ontworpen door de beroemde Argentijnse beeldhouwer Juan Carlos Pallarols, en dit voor een panel van gerenommeerde experts.





Argentijnse tapdame

Nanda Nkumar Sethy werd vannacht gekroond tot Stella Artois World Draught Master 2011 nadat hij grote vaardigheid, passie en oog voor detail aan de dag had gelegd in de drie rondes van de wedstrijd.
Na een spannende halve finale was het enthousiaste publiek van Stella Artois-liefhebbers getuige van de vakkennis en passie voor het tappen die de finalisten demonstreerden. De kandidaten namen het tegen elkaar op in een zenuwslopende finale, waarna Nanda Nkumar Sethy tot winnaar werd uitgeroepen en naar het podium mocht terugkeren om de trofee in ontvangst te nemen. Sethy, de kandidaat voor Dubai, zal de wereld rondreizen als Stella Artois-ambassadeur in het kader van zijn missie, die erin bestaat te verzekeren dat elke Stella Artois wereldwijd perfect wordt geschonken en geserveerd.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Binod Kharel uit Hong Kong en de barvrouw Stocia Simona Nicoleta uit Roemenië. De andere deelnemers kwamen uit : Argentinië, Australië, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Finland, Griekenland, Guadeloupe, Ierland, Israël, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Paraguay, Puerto Rico, Singapore, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.
Volgens de redactie mochten ook de tapdames die avond eens in de bloemetjes gezet worden. Zij tapten duizenden liters gerstenat op een perfecte manier en dit met een glimlach tot het einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten