woensdag 25 mei 2011

De pastoor is een vrouw

Een prachtig kerkje, weinig volk, een beetje een verhaal zoals in vele kleine kerkgemeenschappen in de wereld. Mensen wenden zich tot andere spirituele bronnen of laten het spirituele achterwegen. Daar hebben ze in St Mary The Virgin iets op gevonden. De nieuwe prediker is een mooie jonge blonde intelligente vrouw. Wat wil een kerkganger nog meer? Niets want de kerk zit de laatste tijd afgeladen vol.
Het kerkje staat in Caterham, Surrey. Mensen luisteren er naar de woorden van de heer uit de mond van Stephie ofte Stephanie Nadarajah. Zij haalde haar diploma van Theologie in Cambridge. De eerste zes maanden dat Steph nu voor het altaar staat, liep het kerkbezoek op van 75 tot 150 vaste bezoekers. Als ze in haar priesterkledij door het dorp loopt, draaien er verschillenden hoofden om, de mooie blonde deerne wordt vaak aangesproken voor spirituele raad waarschijnlijk. "De eerste keer dat ik met deze outfit de straat op ging was ik heel beschaamd," bekent Stephanie, "ik kan me goed voorstellen dat de mensen denken dat ik naar een gemaskerd bal ga of zo. Maar als ik door deze shock mensen bereik en ze zover kan krijgen dat ze naar me luisteren, dan is mijn opzet wel geslaagd."
Ze voegt er wel vlug aan toe dat het de bedoeling is dat je een lijn trekt tussen jou als persoon en je werk van God, het is niet de bedoeling dat ze alle aandacht trekt door haar uiterlijk en persoon. Het is het woord van God en haar daden voor de kerk dat alle aandacht moet krijgen.
Steph is getrouwd met een manager consultant, een jeugdvriend. Als hij op het werk of op feestjes vertelt dat hij getrouwd is met de nieuwe prediker van de gemeenschap, krijgt hij wel rare blikken. Toch krijgt ze heel mooie reacties: "Jij bent juist wat we nodig hebben om de spinnenwebben en ravennesten te verjagen uit de kerk." "De vrouwelijke tint voor het altaar, maakt het eens zo intens."
De rev Nadarajah liet een groot stuk van haar loon schieten toen ze de taak als 'herder' op zich nam. Maar ze is meer dan gelukkig. Voordien werkte ze in de gezondheidssector.
The congregation at St Mary the Virgin Church has proven fond of the new Reverend
PughVoorheen vroeg je de pastoor toch niet zo vaak voor de thee?

 St Mary's is gebouwd in 1866 toen het dorpje uitgroeide door de aanleg van de treinsporen. Steph is een moderne denkster, ze heeft zelfs een Facebook waar ze haar parochianen mee bereikt. Ze loopt om zich fit te houden en houdt van een goed glaasje wijn en een middagje winkelen. De koster Andrew Spencer, 52 jaar, is blij met de komst van Steph. "Ze heeft niet alleen een jong en mooi gezichtje, ze is heel intelligent en een goede luisteraar."
bron: dailymailUK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten