De gratis Facebook-, iPhone- en Android-applicatie is ontwikkeld door radiozender MNM (VRT) en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Het maakt deel uit van de Go for Zero-actie, een nationale campagne om het aantal verkeersslachtoffers te herleiden tot nul.
'Onder onze luisteraars bevinden zich heel wat jongeren en uit onderzoek blijkt dat net die groep bijzonder kwetsbaar is in het verkeer. Vooral de weekendongevallen veroorzaken week na week onnoemelijk veel menselijk leed', zegt nethoofd Rino Ver Eecke van MNM.
'De media hebben een heel belangrijke rol te vervullen als het erom gaat mensen, en dan vooral jongeren, bewust te maken van het belang van veilig rijden', voegt het BIVV eraan toe. Bijna 43 procent van het aantal verkeersdoden valt in het weekend en 37 procent van alle verkeersdoden in weekendnachten zijn 18- tot 24-jarigen.
Sinds donderdag staat op mnm.be en bivv.be een link naar MNM Zero Car en is de gratis applicatie beschikbaar in de App Market voor Android. Binnenkort is de applicatie ook te vinden in de App Store voor de iPhone.
bron. nieuwsblad.be