dinsdag 26 april 2011

Vrouwelijke kustwacht bevrijdt vissers van piraten

Dianna Sanguignon nam deel aan de reddingsactie van de vissers van de Seychellen die door Somalische piraten gevangen waren. Hiermee is zij de eerste vrouw in zulke operatie in de Seychellen.

A relaxed and smiling Private Sanguignon in front of the Andromache, after the operation to intercept, disarm and arrest the suspected pirates, rescue the fishermen and bring them homePresident James Michel van de Seychellen bezocht de gijzelaars die door de Kustwacht veilig zijn teruggebracht, donderdag. Hij zei dat haar participatie een tweede overwinning was van zijn land. De lachende Dianne vertelde de natie dat zij en haar collega's goed voorbereid waren op de missie en dat ze geen moment gevreesd had voor haar leven. Ze spoorde meer vrouwen in de Seychellen aan om zich aan te sluiten bij de burgerdienst, en zei dat ze hierdoor een kans krijgen om zich te trainen en voor te bereiden op een wijde waaier van belangrijke activiteiten om mensen te helpen. "Ik kwam bij de kustwacht  na mijn training op mijn eigen verzoek. Vrouwen zijn hier welkom en we worden goed opgeleid om de missies met succes uit te voeren," zei ze.

Juffrouw Dianne Sanguignon vervoegde de kustwacht in augustus 2010. Het was haar eerste missie deze week. Ze zei dat de eerste linie de verdachten ontwapenden door de piraat die het afstandskanon op de boot bediende, in de arm werd geraakt. "Het was een sluipschuttersschot, weldoordacht om niet meer mensen te verwonden. De andere piraten hadden geweren die niet allemaal functioneerden en ze gaven zich vlug over." Haar rol was de communicatie verzorgen tussen de verschillende eenheden. Een van de piraten stierf terwijl hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in de Seychellen. De vissers van de Seychellen werden gisteren ontslagen uit het ziekenhuis nadat ze fit werden bevonden, Bernard Reginald, een van de vissers, werd geopereerd aan een kogelwonde in de arm.
De president zei dat de Seychellen zich zullen blijven beschermen tegen de aanvallen van de piraten van Somalie en hij hoopte 'by the grace of God' dat er niet meer vissers in hun klauwen zouden vallen.

"Deze reddingsactie was een duidelijke boodschap aan de piraten en toonde aan de internationale gemeenschap dat de Seychellen misschien wel klein zijn, maar dapper van zich afbijten. We zullen steeds streng reageren als ze onze natie aanvallen." was zijn boodschap op de nationale televisie.
Hij zei ook nog dat hij de andere landen die hen geholpen hadden, bedankte voor hun vriendschap. De internationale gemeenschap hielp de Seychellen met diplomatie en met de aanschaf van vlugge boten zodat ze zich beter kunnen wapenen tegen de piraten en hun vissers beter kunnen beschermen.
"Dit bewijst dat geen enkel land kan overleven in isolatie in onze huidige wereld, we hebben allemaal vrienden nodig. Door deze internationale partners kunnen onze soldaten adequaat optreden en zich veilig verdedigen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten