vrijdag 15 april 2011

Binnenvaart stabiel

Onderzoeksbureau NEA voorspelt dat de vrachtprijzen in de binnenvaart zich in 2011 stabiliseren. Dat staat in de 'Korte Termijn Voorspeller goederenvervoer'.De geïnterviewde transportbedrijven zijn zeer te spreken over de volumeontwikkeling zoals die is ingezet in 2011, maar de tariefsontwikkeling is nog steeds een punt van zorg door de stijgende brandstofprijzen.
Dit jaar wordt een groei verwacht van ongeveer 2,1%. Het binnenvaartvolume groeide in 2010 met 4,4% ten opzichte van 2009. Dit jaar worden de grootste stijgingen verwacht in de productgroepen metaal en chemie. De bouw is de enige productgroep waarvan de vervoersvolumes per binnenvaart in 2010 verder zijn afgenomen (-5,5%). Ook in 2011 zullen deze volumes nog krimpen, verwacht wordt met 1,5%.
De tarieven in de binnenvaart zijn sinds het begin van de crisis sterk gedaald en in 2010 gestabiliseerd. De toenemende volumes zullen een positieve uitwerking hebben op de tarieven, maar die blijven volgens NEA de komende jaren nog ver onder het niveau van voor de crisis.
lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten