dinsdag 5 april 2011

België trade goed

Met of zonder regering, België boert goed. Tijdens de ecomonische zending naar Rusland zijn er 15 contracten getekend in aanwezigheid van Prins Filip.
Het zijn contracten en partnerschappen tussen Russische en Belgische bedrijven. Bij iets meer dan de helft zijn Waalse en Brusselse bedrijven uit verschillende sectoren betrokken. De return van deze contracten zijn voor Wallonie uiterst belangrijk. De Waalse minister van economie Jean Claude Marcourt reisde mee naar Moskou. Een prinselijke zending legt altijd iets meer gewicht in de schaal. Via normale weg is het moeilijker voor een bedrijf om dadelijk contacten te leggen op het hoogste niveau, met het zakenkaartje van Prins Filip en Prinses Mathilde gaat dat iets vlotter.

216 Belgische bedrijven namen deel aan de reis. Er waren ook verschillende seminaries gepland. De Russische interesse gaat vooral uit naar technologie. Rusland plant een aantal grote internationale sporteventen en daarvoor is de belgische technologie de beste om perspectieven te openen.
Op Vlaams gebied trok Kris Peeters naar Brazilie. Daar voerden Vlaamse bedrijven een charmeoffensief. Brazilie is een land met een uitzonderlijke hoge economische groei, waar het voor bedrijven een gezonde uitdaging is om mee te mogen spelen.

Ook hier ligt de klemtoon bij de sporttechnologie. Brazilie staat in voor de Olympische spelen en nog andere internationale sportgames. Bedrijven zoals Alfacam, bekend voor de beeldcaptatie van grote eventen, zij waren ook aanwezig in Zuid Afrika voor de wereldbeker, daarnaast heb je de grasmatten specialist Desso en Betafence voor omheiningsproblemen. FIT, Flanders investment & trade, bracht de verschillende bedrijven met de Braziliaanse in contact. Ook de Vlaamse havenbedrijven werden goed ontvangen in Brazilie, zij zijn reeds bekend met de logistieke uitbouw van Latijns Amerika. Kris Peeters mocht ook de eerste steen leggen van een nieuwe opslagruimte van Katoen Natie in Brazilië, daar werken 1.300 mensen en daarmee is het bedrijf de grootste Belgische werkgever in Brazilië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten