dinsdag 13 oktober 2015

Von Opelhaar tot Mokka


 
Opel, het blijft een wrang verhaal. Eeuwenlang was Antwerpen de Opelstad en toen was het verhaal plots gedaan. Toch is Opel en hiermee zeker de Astra, een veel verkochte auto in Belgie. En dit model hoort ook bij de Europese top. Opel lag een paar jaar geleden te snakken naar zuurstof. Het nieuwe model van Astra heeft het bedrijf die nieuwe wind gegeven die ze nodig had.
Mokka

Opel is een merk met een geschiedenis. Een Duitse adellijke familie verkocht in de jaren 20 hun automerk aan GM. Dit werd als landverraad opgevat in Duitsland. 

Toch kon GM deze houding ombuigen en werd Opel van de famillie Von Opelhaar, de meest verkochte auto in Duitsland.
Nu zoveel jaar later, 1 crisis te ver, ging GM overkop. Chrysler en Ford konden het tij nog net op tijd keren. Barack Obama betaalde samen met de Amerikaanse belastingsbetaler, het ten gronde gerichte GM Concern. Vrij vlug kwam de autofabricant er terug boven op, maar moest een paar Europese vestigingen sluiten. 
En om te vieren dat GM er terug boven op is, komen ze boven water met een nieuwe ASTRA, beter, zuiniger, veiliger dan al de Opeltjes voordien.
Mokka, Adam en Karl doen het uitstekend bij de jeugd. De oude vertrouwde Corsa is een gevestigde waarde. En de ASTRA is nu duidelijk grote concurrentie voor de VW Golf.

Ooit begon de Kadett de strijd aan met de GOLF, nu is het de beurt aan de ASTRA om het sterVW wagentje recht in de ogen te kijken. De nieuwe Astra is korter, breder sportiever en sierlijker tegelijkertijd. Een mooie kofferruimte en creatief in zijn design. Het wagentje is 120 kg lichter, een ingenieuze zet van Opel.
Carl
De wagen wordt aangedreven door drie bezine en 1 dieselmotor, met een vermogen van 95 tot 200 pk. 1.0 l driecilinderbenzinemoter met turdo heeft een laag geluidsniveau en een mooie trekkracht. Intellilux LED om ook op minder verlichte banen als een ster te schitteren. 


Het Opeltje is het vrouwtje onder de nieuwe modellen: multitask en bezorgd, fast furious en hot als je op haar staart trapt. 
Een Astraatje naar uw hand!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten