donderdag 1 oktober 2015

Volkswagen stuurloos

Onze eeuw zet langzaam zijn doelen uit. Eerst de confrontatie met vluchtelingen, migranten, stuurloze mensen op zoek naar een beter leven. Nu weer de multinationals. Ook zijn worden langzaam vluchtelingen. Hun grenzen werden bijna onmenselijk verlegd. De CEO's raken hun weg kwijt. Er is een angst tot spreken, een angst om slecht nieuws te brengen, een angst om de realiteit onder ogen te zien. Al deze dingen veroorzaken nl beurspaniek. Het zijn de emoties op de beursbarometer die bepalen hoe moedig de CEO's moeten zijn.
Daarbovenop komen er nog wetten vanuit nationale regeringen, europese en wereldorganisaties zoals Kyoto enzo.

We staan op het punt om het onmenselijke terug te draaien naar: het leven zoals het is...
Het gesjoemel van Volkswagen is daar een voorbeeld van. De deur staat open voor een revolutie. Niemand gelooft niemand meer. En dat is niet alleen voor Volkswagen, langzaam komt er een onderzoek naar andere leugentjes om best wil.

Te veel wetten, te weinig inspectie, teveel emoties, teveel winstbejag...teveel TE's. De tijd dat de beweging van onderaan, wij burgers, wij consummenten, wij beursbeleggers geven al lang een signaal dat genegeerd wordt. Nu Volkswagen tegen de lamp is gelopen met een schandaal dat niet meer recht te trekken is, krijgen we plots gehoor. De revolutie zou best verlopen zoals het onze eeuw beaamt: tolerant, verbeterend en niet agressief. Bedrijfsleiders met een andere mentaliteit, in overleg met de vakbonden, verkopers, klanten, tot er een rechtzetting komt in ons denken, in ons consumentgedrag en onze mentaliteit dat professionals geen goden noch demonen zijn.
bonusje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten