woensdag 7 oktober 2015

Stoelendans patenteren

Ruimte is een luxeproduct geworden. Overal om ons heen. Ruimtemanagment is een belangrijk onderdeel geworden van de designwereld. Een huis waar je alles in kan opbergen, noemen ze een villa. Maar nu zijn er patenten voor minihuisjes waar je een olifant in kwijt kan. Een strand waar je meer dan 10 cm naast je handdoek hebt, is een vipstrand. Een trein waar je je knieen in kwijt kan, is een luxetrein. Ruimte wordt in de 21ste eeuw zelfs zo belangrijk dat ze voor elke centimeter die ze uitsparen, een patent kunnen nemen.
Airbus heeft dit gedaan voor de manier waarop we in de toekomst in het vliegtuig zullen zitten: op elkaar. Niet alleen met meer op reis, ook nog comfortabel en winstgevens, zo beschrijft het patent. 
Airbus patentó su nueva distribución de pasajeros en un avión

Op een rij waar nu 6 personen zitten, kunnen er dan 8 zitten zonder dat je je genepen voelt, klinkt het in de patentuitleg.
La empresa europea busca ser más rentable en los aviones que comercializa


El nuevo esquema de Zodiac
Een ander patent van de Franse groep Zodiac Seats France, plaatst ons kruisgewijs naast elkaar.


Net zoals ruimte een begrip is van de 21ste eeuw, is patenten nemen er ook zo eentje. Ontwerpen lijken vaker op iets subtiels, banaals, vandaar dat een patent een naam zet onder elk idee. In de jaren 60 toen de designers opkwamen, herkende men hun naam aan hun werk . Maar dat is een ander verhaal. Nu zitten wie kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten