dinsdag 18 november 2014

Ijzersterke woorden: 1 persoon maakt het verschil

Volgens de paus is de derde wereldoorlog begonnen. Het is een sluimerende oorlog die zindert in alle continenten van deze planeet. Er is een klein leger van extremisten die heel de wereld gijzelen. Zij hersenspoelen jongeren en sturen die de wereld rond. In een kleine regio, Syrie, onthoofden een groep chaotische eenzaten jonge mensen die midden in het leven staan.
De woorden van een moeder van een van deze oorlogsslachtoffers greep me enorm aan. In deze zeer zwarte duistere bladzijde van de analen van de 21ste eeuw, zien we de geest van de toekomst: 'het goede in jezelf en in anderen'.
Zij zei dat haar zoon, Peter Kassig, meer slecht gezien heeft dan een normale mens in zijn leven kan confronteren. Toch is hij blijven geloven in het goede in zichzelf en in het goede in de anderen. 'Hij laat de duisternis niet de bovenhand nemen, hij koos voor het goede. Hij is het levend bewijs dat hij gelijk heeft, 1 persoon kan het verschil maken.'

Zijn vader vraagt aan de mensen om te bidden voor zijn zoon en al de mensen ontvoerd in de wereld. Hij gebruikt zelfs de Moslimnaam van zijn zoon. Hij vraagt om vergiffenis te geven, en tijd om te rouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten