vrijdag 22 augustus 2014

Sky Fietsen

De toekomst is aan de fietsers. Hoe duurder de energie, hoe meer het transport aangedreven door fysieke energie er zal bijkomen. In Nederland oa is het reeds een probleem. Tijdens de spits , rijden er zoveel fietsers op de weg dat de fietspaden niet meer toereikend zijn. De tijd dat de fiets moest wijken voor de auto is, gelukkig bijna, verleden tijd. Grote steden zorgen reeds voor een oplossing. In Eindhoven wordt er aan een fietsenring gewerkt, Hovenring,  die boven de pleinen en straten ligt. In Londen is er het project van de  architect Norman Foster, bestaande uit 220 km fietspad boven op de treinkabels.

In Nederland zit het fietsen in het ADN. Er bestaan al lang exclusieve bruggen voor fietsers, zoals de Nescio Brug in Amsterdam. Het gaat hier over investeringen van 9.5 miljoen tot 20 miljoen euro. Het project van Norman Foster, SkyCycle, bestaat uit een 220 km lang fietspad boven de treinkabels van Network Rail. Hier spreken we van een investering van 200 miljoen libras. Het netwerk van fietspaden in de lucht zal 10 routes hebben en 200 in- en uitritten.
Kopenhagen heeft 570.000 inwoners en 660.000 fietsers. Tijdens de werkweek komen daar nog eens 12.000 forense fiesters bij. Zij huldigden dit jaar de Cykeslangen in, een brug speciaal voor fietsers die zich als een slang over het water slingert. Foster's opinie: "Een stad waar je te voet kan gaan of je met de fiets kan verplaatsen, zijn steden waar het aangenaam vertoeven is."
Cykeslangen. DenemarkHovenring, Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten