dinsdag 17 juni 2014

De Rode Duivels in Algerije

België versus Algerije 2-1 DRIE puntjes binnen!

Een goal daar gaan we VOOL


De redactie in Buenos Aires
Marc Wilmots stond er ontspannen bij, in zijn overhemd, mooi wit gestreken. Het kon de scheidsrechter echter niet bekoren. Hij werd vriendelijk verzocht om een vest aan te doen. Het wit van zijn hemd zou de lijnmannen van hun stuk kunnen brengen. Algerije speelde ook in het wit. Wilmots vroeg toen een vestje van een van zijn assistenten, die perfect paste.
 
De beloofde verrassende Belgische ploeg kon de internationale pers niet echt overtuigen. De eerste helft was zelfs ronduit ondermaats, volgens de Argentijnse verslaggevers. Te veel aftasten, te veel rondgang en een domme fout van Vertongen. 'De terreur van de premundial, de grote verrassing, de grote boeman, de gouden generatie, de combinatie van sterren' te veel overtreffende bijnamen voor Belgie en ze maakten het niet waar.' Lezen we in Clarin.com. Misschien was de druk te groot op deze jonge ploeg. Er werd meewarig met de hoofden geschud, tijdens de rust.


De eerste minuten beheersten de Duivels de bal, maar zonder echt te dreigen. Een tegenaanval werd zenuwachtig omgezet in een penalty. Rosdriguez, de Mexicaanse scheidsrechter, is de meest correcte van de wereld. Hij stuurde in zijn 79 internationale matchen, 51 spelers met rood naar huis. Jan Vertonghen  had geluk.
Na de penalty zocht Belgie naar een opening.Zonder echt creatief te zijn. Axel Witsel schoot van ver, Rais stond op zijn plek. Nacer Chadli bleef proberen en miste een andere gelijkmaker.
De Afrikanen sloten hun rangen voor hun goal. Belgie werd in een hoek geduwd waar ze moeilijk uit geraakte.
De tweede helft werd gekleurd door Kevin De Bruyne en Fellaini maakte dit af. Een kopbal kwam feilloos tussen de palen van Rais. Gelijke stand bleek een optie te zijn. Maar de Belgen bleven drukken. Winnen stond vandaag in hun agenda en spelen met vuur werd bekroond met een winning goal!
De Bruyne stal de bal van de voeten van Feghouli aan de middelijn en sprong uit de startblokken met een keiharde tegenaanval, een duet met Eden Hazard werd door Dries Mertens afgemaakt: 2-1 een overwinning die deze gouden generatie van de Rode Duivels verdient op hun palmares mogen schrijven!

In de tweede helft kreeg de internationale pers terug vertrouwen in deze Sorpresa Diabolica, ze kijken uit naar de match zondag tegen Rusland. Hopelijk is die minder saai dan Rusland versus Zuid Korea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten