vrijdag 30 mei 2014

Cynisch zijn is ongezond

Een studie heeft aangetoond dat uw levenshouding gerelateerd is aan de gezondheid van uw hersenen. Cynische mensen hebben een grotere kans om dementie te ontwikkelen dan wie positiever in het leven staat. Dat meldt de wetenschapssite MNN.
De studie werd gepubliceerd in Neurology, het vakblad van de American Academy of Neurology. 1.449 senioren ondergingen twee tests. De eerste testte hen op dementie; in de tweede kregen ze stellingen voorgeschoteld die ze moesten beoordelen.

"De meeste mensen zouden oneerlijke middelen aanwenden om winst of een voordeel te verwerven"; "De meeste mensen zouden liegen om vooruit te komen"; "Het is het veiligst om niemand te vertrouwen". Wie akkoord was met uitspraken als deze, werd beschouwd als cynisch.

2,54 meer kans op dementie
Uit een vergelijking met de resultaten van de eerste test bleek dat de personen met de hoogste cynismescores 2,54 keer meer risico liepen om dementie te ontwikkelen dan de vrijwilligers met de laagste cijfers.

Dat cynisme niet goed is voor de gezondheid, bleek al eerder. Studies toonden aan dat cynische personen een grotere kans hebben om vroeger te sterven en dat bepaalde gezondheidskwalen bij hen vaker opduiken. Een verband met dementie of andere hersenziekten werd nog niet eerder aangetoond.
bron: de morgen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten