maandag 19 november 2012

Baggeren is Belgisch

De Belgische baggeraar Jan De Nul haalt 350 nieuwe medewerkers uit Kroatië, nadat het bedrijf daar binnen de Europese Unie niet in slaagde, meldt Lloyd's List. De concurrentie in gespecialiseerd baggerpersoneel is zo groot dat De Nul al langere vakanties als extra lokkertje aanbiedt.

Alle gepraat over recessie en werkloosheid ten spijt, volgens Jan De Nul Group in Aalst is het nog nooit zo moeilijk geweest om aan technici en zeevarenden met de gevraagde kwaliteiten te komen. Eerder al trok Jan de Nul zo'n 700 nieuwe mensen aan vanwege een vlootuitbreidingsprogramma met 27 nieuwe schepen, in 2009 kwamen er nog eens 500 medewerkers bij. Met het programma, dat loopt van 2007 tot 2012, is een investeringsbedrag gemoeid van twee miljard euro.

Baggeraar Jan De Nul werd in België gekozen tot ‘Aantrekkelijkste Werkgever van 2009'. De groep draait een jaaromzet van circa 1,8 miljard euro en schat de brutowinst voor 2009 op ongeveer 350 miljoen euro.

Jan Denul dopt zijn eigen boontjes


Terwijl de meeste aannemers met een extern studiebureau samenwerken, richtte deze baggeraar daar een eigen dienst voor op. De ingenieurs op die dienst combineren berekeningen en ingewikkelde vraagstukken met bijstand op de werf. De meerwaarde?
Een van de voordelen die dit bedrijf ziet in het interne studiebureau is de samenwerking met andere diensten. We zitten dan ook niet toevallig rond de tafel met de diensthoofden van het studiebureau, de offshoredienst, de buitenlandse civiele en marinewerken en van Envisan, de milieudivisie van Jan De Nul Group.
lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten