maandag 25 juni 2012

Smurfenwinkel in Smurfje Brussel

De eerste Smurfen-winkel is geopend in harte Brussel. De Smurf-Store zoals het in het mooie globalistische Nederlands nu klinkt. Voor de gelegenheid werd het Smurfenmonument van 5 meter groot ingehuldigd door de dochter van Peyo en de 84-jarige weduwe van de smurfenvader. In 1984 richtte de dochter van PEYO, Veronique Culliford, het bedrijf IMPS op, deze firma bezit de wereldwijde rechten op de smurfjes. Al meer dan 20 jaar geleden ontstond het opzet om een 'Smurf Store' te openen. Nu in samenwerking van IMPS e MOOF, het Belgische stripmuseum, staat de smurfenwinkel er echt. "Het was een droom van mijn vader. De eerste boetiek moest in België komen, en dan liefst in Brussel", legt Véronique Culliford uit. De smurfen zijn voor alles een Belgisch product, ook al zijn de figuurtjes wereldwijd bekend dankzij de animatiereeks van Hanna Barbera in de jaren 80.

De samenwerking tussen het tweede stripmuseum van Brussel, dat in september 2011 opende, en IMPS beperkt zich niet tot de boetiek. In het logo van Moof zijn enkele karakteristieken van de smurfen verwerkt. Verder herbergt het museum een ruimte die volledig in het teken staat van de blauwe figuurtjes. Zo komt hun dorp tot leven en worden er de prototypes voorgesteld die dienst deden in de film. Naast het Smurfenbeeld, van de hand van de Henegouwse beeldhouwster Maryline Garbe, zal de stad Brussel in december een fresco over het leven en het werk van Peyo voorstellen. Aanleiding is de twingtigste verjaardag van het overlijden van de tekenaar. (bron: DeMorgen)

Meer info: www.smurfstore.be

3 opmerkingen:

  1. vandaag naar smurfenshop proberen te gaan, maar niets gevonden. Waar ligt die nu eigenlijk? Centraal station of grasmarkt.
    Moppersmurf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de Hortagalerij, die loopt van de Grasmarkt naar Centraal Station, vind ik in Google. Je kan er altijd eens langsgaan en dit bevestigen, voor mij is het iets te ver. Lange-afstand-smurf

    BeantwoordenVerwijderen