zondag 12 oktober 2014

Klasse neemt afscheid in klasse


Maks! Yeti, Klasse en Klasse voor Ouders verdwijnt. Een besparing ontneemt Klasse om uit te geven in geprint tijdschrift en hierdoor zouden de advertentie-inkomsten verdwijnen om de website in orde te houden. Dat is een groot verlies voor de dialoog die deze tijdschriften openhielden tussen het grote orgaan: onderwijs, en de leerlingen, ouders en leerkrachten.
De kosten van 1.84 miljoen euro om de editie te verzekeren worden naar 0 euro gebracht. Van deze som werden de tijdschriften geprint en opgestuurd. De inkomsten uit advertenties werden gebruikt om de leerlingen- en leraren kaart te financieren, ook dat zal wegvallen.
Hiermee valt er een spreekbuis weg. Ouders, leerlingen en leerkrachten zullen nu geinformeerd worden van bovenaf, een dialoog kan niet meer op gang getrokken worden.
Klasse scoorde hoog bij iedereen die het las. Ze bewezen meermaals dat ze niet politiek gebonden waren.
Spijtig dat ook de beslissing genomen wordt om de website mee te sluiten. Veel organen en mensen in de sector reageren verslagen:


“Klasse is niemands spreekbuis, maar een platform waar vele sprekers elkaar ontmoeten.”
Dirk Van Damme, OESO

“Klasse is een zichtbaar teken dat onderwijs de vriendelijke reus is die op ieders maat mee denkt en zoekt.”
Peter Adriaenssens, kinderpsychiater

Kinderen ernstig nemen betekent ook kinderen ernstig informeren. Maks! en Yeti zijn op dat vlak onmiskenbaar toonaangevend.
Bruno Vanobbergen, Kinderrechtencommissaris

“De ‘tastbare’ aanwezigheid van Klasse in al zijn vormen is een teken van: ‘We zijn er voor je’. Zeker voor kansarme ouders en jongeren.”
Theo Kuppens, ouderkoepel VCOV

Wil jij je in de toekomst nog door Klasse laten informeren? Mogen we jou een bericht sturen als we een nieuw project klaar hebben? Laat dan hier jouw e-mailadres achter.


Pieter Lesaffer, hoofdredacteur Klasse

Meer informatie

Contactpersoon bij Klasse:
Pieter Lesaffer, hoofdredacteur
 – 0474 53 20 06

Geen opmerkingen:

Een reactie posten