zondag 18 mei 2014

Grootste dino ever

In Chubut, Argentinie , zijn de resten gevonden van de grootste dino ter wereld, tot nu toe gevonden. Dicht bij het plaatsje Las Plumas vonden wetenschappers van het museum van paleontologie van Trelew een scheenbeen van bijna 3 meter. 
Een landbouwer vond op het veld iets dat op een bod leek, alleen reuze groot. Hij verwittigde de onderzoekers die in Las Plumas aan het werk waren. Men kan nu al stellen dat het dier 100 ton woog, dit volgend Pablo Puerta, de paleontoloog van dienst. 
Argentinie is het land van de dinosauri, er worden geregeld resten gevonden. Deze keer is het wel troef, een reuze grote dino hadden ze nog niet in hun collectie. Het gaat over een dinosaurus sauropodo met lange nek. Dit zijn de meest gekende plantetende dino's. Zij kwamen vooral voor in het Noorden van de planeet. Waarschijnlijk is dit exemplaar kunnen ontsnappen aan de grote uitsterving en heeft hij in het Zuiden nog een tijdje geleegd met zijn schaarse nakomelingen. Een stukje Ice Age in Argentinie.
Deze dino noemt volluit: 
Leinkupal Laticauda wat in de taal van de Mapuche (indianen uit het zuiden van Chili en Argentinie) wil zeggen: de verdwenen familie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten