zaterdag 16 februari 2013

Smeermiddel zonder olie

Ooit al eens gedacht aan het vervuilende effect van smeermiddelen voor buizen voor je ze kan lassen? Nee? Dan hebt u nog nooit naar onze koffieboy geluisterd. Hij had, naast de heerlijke koffie met wolkje melk, deze morgen ook een goednieuwsverhaaltje bij uit de industrie.

BREDA Millers Oils heeft een olievrij smeermiddel voor de industrie dat de productie veel efficiënter zal maken. Het is ontworpen om conventionele op olie en zeep gebaseerde smeermiddelen te vervangen en zorgt ervoor dat het niet meer nodig is buizen te ontvetten voor het lassen.

'Solform 135 is speciaal ontworpen om een gemeenschappelijke productie probleem in de industrie op te lossen', zegt Casper Hanken, directeur Millers Oils Benelux. 'Ons product stelt onze klanten in staat het productieproces voor het buigen en produceren van stalen buizen te vereenvoudigen, wat de kosten verlaagd, de kwaliteit verhoogd en de efficiëntie verbetert.'
Van conventioneel naar innovatief
Conventionele producten bevat gechloreerde paraffine dat zorgt voor corrosie van stalen buizen na het lassen. Dat is het gevolg van de zoutzuur formatie in combinatie met vocht uit de lucht. De standaard oplossing voor het probleem is om een ontvettende fase in het productieproces in te voegen. Aangezien Solform 135 op waterbasis is gemaakt elimineert dit product dit probleem zodat buizen direct na het buigen gelast kunnen worden.

Hanken: 'Solform 135 is ideaal voor samenstellingen zoals uitlaatsystemen. De gel kan met de hand worden aangebracht en drupt niet. Dat zorgt voor een schone werkomgeving en wordt dikker onder temperatuur. Dat betekent dat er minder van het product nodig is, terwijl het de levensduur van het gereedschap verbetert, de hoeveelheid afval vermindert en aanzienlijke kostenbesparende processen genereert. Vragen staat vrij aan Dokter Millers via twitter :  #drmillers 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten