maandag 20 oktober 2014

En daarna was het licht en soms donker

Duurzame en goedkope energie, dat is de schattenjacht van de 21ste eeuw. In Nederland hebben ze het buskruit gevonden. Twee jonge ondernemers, twee broers, Rodericks en Floris Wolters bewijzen in een eensgezinswoning in Lichtenvoorde dat ze voor de nodige energie kunnen zorgen uit water, ijs en de zon. Alleen de gas om te koken zal je nog zelf moeten betalen.
Het Solar Freezer systeem is een gecombineerd systeem van zonnecollectoren, een warmtepomp en flexibele rubberen bufferzak. Deze zak wordt onderaan in de kruipruimte van het huis geplaatst en gevuld met tapwater, dit wordt verwarmd door de zonnecollectoren. De warmtepomp onttrekt de warmte aan het water, dat afkoelt en ijs wordt.

Bij dit proces komt er veel energie vrij dat kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en de warmwatervoorziening. De restwarmte wordt opgeslagen in een boiler om later te gebruiken. De broers Wolters zijn eigenaar van Solar Solutions Worldwide, een bedrijf gespecialiseerd in duurzame energie.

Solar Solutions Worldwide komt steeds meer in het nieuws. Het revolutionaire gasbesparend systeem Solar Freezer Off Grid system kan een huishouden tot 97% gas besparen. Wolters beweerd dat het mogelijk is, een eenvoudig systeem, makkelijk aan te sluiten en te onderhouden. Er is geen speciale vergunning voor nodig en de terugverdientijd in Nederland is 6 tot 7 jaar. Tijd om toch eens energieneutraal te denken?     Geen opmerkingen:

    Een reactie posten